poniedziałek, 23 kwietnia 2012

Gołąbki z dorszem

Zainspirowana wyglądem i komentarzami w jednym z odcinków "Kuchennych rewolucji" gołąbków z dorszem, postanowiłam i ja takie zrobić. Udało mi się znaleźć przepis Magdy Gessler na tą potrawę. Gołąbki są bajeczne, a w związku z tym, że z mięsa mogę jeść tylko ryby - dla mnie podwójna radość. Połączenie kaszy i ryby - genialne!!! wiem, że się powtarzam ale je robiąc nie myślałam, że będzie to aż taki efekt. Gołąbki szybciutko się robi. Ja dałam nieco więcej kaszy niż jest w przepisie no i niestety u mnie dorsz był mrożony bo nie udało mi się dorwać świeżego. Wzięłam również kapustę białą bo włoska było nie do dostania, z tym, że z włoską były by smaczniejsze, a jak zechcecie robić z białej to trzeba zapiekać ok. godzinki albo i dłużej żeby kapusta nie była twarda.

A przepis znajdziecie tutaj :)

ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz